Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVELEZÉSI ROVAT

2008.06.30

 2012 augusztus 4.

Mi az a NES rendszer?

A NES egy angol vizsgáló rendszer röviditése :Nutri Enegetik System egy lefordíthatatlan kifejezés.Az jelenti,hogy egy készülék segítségével  az emberi szervezetet alkotó atomok elektronjainak az állapotát vizsgálják és ennek alapján minősítik a szervezet egészségi állapotát.A legkisebb atomi részecskékkel foglalkozó tudományt kvantum fizikának hívják.A módszer tehát kvantumbiológiai eljáráson alapul.

Én is alkalmazom a legujabb eljárást mert nagyon részletes vizsgálati lehetőséget nyujt a szervezet bofizikai állapotáról,az egyes szervek energetikai elyzetéről ,a környezeti terhelésekről,a vitamin ellátottságról,a nyomelemek hiányáról,az izületek,a vázizmok és a csontváz állapotáról. Amiért nagyon szeretem az ,hogy a páciens lelki világáról is tájékoztat az agyi  hologramok alapján

SAJÁT CSEPPRENDSZERE VAN AMIVEL GYÓGYÍTANI LEHET A BETEGET!

Hallottam róla, hogy nemcsak a testen, hanem a fülön is szoktak akupunktúrás kezelést alkalmazni. Évek óta fáj a gerincem. Érdekelne, hogy lehet -e ezzel a módszerrel gyógyítani engem?
A fülakupunktúra idegen kifejezéssel, az auriculomedicina a múlt század elejétől használatos természetgyógyszati kezelési eljárás. Azon az elven nyugszik, hogy a szervezet általános állapota, a benne lezajló események, az esetleges zavarok a test úgynevezett mikrorendszerein keresztül visszatükröződnek. Vagyis ezek a mikrorendszerek,mint a fül,a talp,a kéz stb. visszatükrözik, jellemzik a szervezet általános állapotát és a különböző szervek egészségi státusát.Többezeréves megfigyelések alapján tudjuk, hogy a mikroterületekre gyakorolt hatás révén,a beteg, vagy fájdalmas szervet képviselő pontok kezelésével,szúrásával,masszálásával,besugárzásával elháríthatjuk azok működési zavarait, gyógyítani tudjuk a rendelenességeket.Az emberi fülkagyló is ilyen mikrorendszer ,amely teljes egészében visszatükrözi, leképezi az emberi testet.A fül meghatározott pontjai, zónái kapcsolatban állnak a szervezet bizonyos területeivel, szerveivel, funkcióival.Ezek vizsgálata, majd kezelése révén-kellő jártasság megszerzése után-diagnosztizálni, kezelni, gyógyítani lehet a rendellenességeket, a betegségeket.A kezelés fájdalomcsökkentő hatása (ma már tudjuk) azon alapszik, hogy a szúrás következtében a szervezetben fájdalomcsökkentő hormonok, endorfinok képződnek, ezek mérsékelni képesek a kínzó gyötrelmeket.A baj keletkezésének az okát azonban más módszerrel ki kell vizsgálni. Az Ön fájdalmait, valószínüen valamilyen csigolyaelváltozás, reumatikus betegség okozhatja, amit meg kell gyógyítani.
A fülakupunktrás eljárást eredetileg ( és ma is) a szenvedélybetegségek gyógyítására alkalmazták. Véletlenül jöttek rá, hogy meghatározott pontok kezelése csökkenti a drogok utáni leküzdhetetlen vágyat. Az eljárást ezen kívül alkalmazni lehet a fogyókúra támogarására, görcsoldásra, gyulladáscsillapításra, allergiás panaszok megszüntetésére, szédülés, asztma, nyugtatás, stresszoldás céljaira.A módszerre akkor figyelt fel a világ, amikor Nixon az USA elnöke kínai útján az egyik tudósítót vakbélgyulladással hirtelen meg kellett operálni és a műtétet a klasszikus anaszteziológiai beavatkozás nélkül, a fülbe szúrt tű érzéstelenítő hatása alatt végezték el a kínai sebészek.

Óvakodj a marketinggel gyógyítóktól.Korunk egyik jelensé-ge,hogy megszámlálhatatlan -többnyire hálózatban forgalmazott -rafinált eszközökkel,marketing fogásokkal terjeszett termékkel árasztják el hazánkat, rendszerint ellenőrizhetetlen külföldi forrá-sokból származó táplálékkiegészítőkkel,gyógyszernek nem minősülő termékkel,írja az egyik olvasó.Mit kezdjünk velük teszik fel sokan a kérdést .A terjesztők .akik az értékesítési piramis különböző fokán állnak, gyakran irreálisan nagy hatékonyságot igérnek,pedig a csodaszerek összetételéről és hatásáról még a beszállítók is keveset tudnak.Arra  pedig,hogy mennyit és meddig kell szedni minden esetben az a válasz,hogy bárki,bármikor használhatja mert ezek természetes anyagok nem ártanak.Ezt nem lehet szakmailag elfogadni.Hiszen a gyógynövényeknek,3-4 hétnél továbbl  szedve is vannak mellékhatásai és az sem mindegy,hogy mivel kombinálva alkalmazzák. Az immunrendszert ugyan sok mindennel lehet erősíteni,ám túl is lehet hajszolni és ki lehet meríteni.A kutatások szerint még a legegyszerűbb növényi hatóanyagok is 3-4 hét után már ártalmassá válhatnak.

Ha beteg vagyok állandóan az immunrendszeremet, emlegetik, de senki nem mondja meg, hogy mit kell tennem, hogy” topon” legyen?!
Az immunrendszer „katonái”a fehérvérsejtek. Egyik típusuk a csontvelőben termelődő B-limfociták, amelyek által termelt ellenanyagok (antitestek) elpusztítják a szervezetbe került testidegen anyagokat, kórokozókat (antigéneket).A T-limfociák szintén a csontvelőben keletkeznek és egyik legfontosabb változatuk az ölő sejtek legfontosabb teendője, hogy eltakarítsák a szervezetben keletkezett elkorcsosult (atipusos,rákos) sejteket. Az un. falósejtek feladata” a sejtek közötti ütközet” utáni hulladékok eltávolítása. A szervezet védelmét támogató szerveink a csecsemőmirigy, a nyirocsomók, a lép, a csontvelő .Fontos tudnunk, hogy az immunrendszer 85 %-a az emésztő-csatornában található. Naponta 12 g antitest képződik és választódik ki a bélfalon át a test belsejébe .Az immunrendszer „gyöngítői” a vitamin és nyomelem hiány ,a túlzott cukorfogyasztás ,a magas zsír ,fehérje és koleszterin szint ,az ingadozó vércukor ,a nehézfém terhelés ,a szenvedély- betegségek ,a környezeti fizikai és lelki terhelések .Az erősítők :az egészséges táplálkozás ,a normális testsúly ,a növények közül a lestyán ,a fokhagyma ,a nyers zöldségfélék, a burgonya ,sárgarépa ,hagymafélék ,saláták ,a citrusfélék, különféle fűszernövények ,a kasvirág,a vitaminok,nyomelemek,barna rizs ,barna kenyér ,citrusfélék ,spárga ,zeller ,tengeri hal ,szezámmag ,búzacsira . A gyógynövények közül kiemelhetők :a citromfű ,az édesgyökér ,levendula ,bazsalikom ,apró bojtorján ,homoktövis ,a csüdfű .Az egészséges életmód ,a sok mozgás ,a napfürdő, az úszás immunerősítő hatású .A lelki tényezők közül kiemelném az immunrendszer legfőbb gyógyító erőit a nevetést és a szeretetet !Az egyik legfiatalabb tudomány a gelontológia a nevetés hatásának vizsgálatával foglalkozik .Jótékony befolyása van a relaxációnak ,a meditációnak ,istenhívőknél az imának. 
Mi lehet az oka annak, hogy télen gyakrabban betegszünk, meg mint a többi évszakban ?
Az alapvető problémát az immunrendszerünk gyengülése ,a vitamin és mikroelem raktárak kiürülése okozza .A téli időszak első harmadától kezdve ,nagyjából november közepére elfogynak azok a készletek ,tartalékok amit tavasztól gyűjtöttünk és a szervezetük védelmét szolgáló” katonák” az immunrendszerünk sejtjei is megfogyatkoznak.
Közel azonos súlyú problémát jelent a természetes fény hiánya, illetve csökkenése. A napfényről tudni kell ,hogy szinte a teljes földi energia kizárólagos forrása és az életfolyamataink zavartalan működésének nélkülözhetetlen eleme . Hiányában lassul az anyagcsere , megszűnik a szaporodás , a D vitamin hiányában a csontképződés zavart szenved ,megváltozik a vér összetétele és gyengül a szervezet ellenálló képessége.
A megoldást a teljes értékű táplálkozás, a szabadban aktív mozgással eltöltött napi 1-2 órás tartózkodás (kocogás, sport, séta) a munkájuk, foglalkozásuk miatt tartósan zárt területen tartózkodni kénytelen foglalkozásúak esetében a napfény sugárzási tartományát megközelítő fényforrások alkalmazása jelenti.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.