Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ÖNMEGVALÓSULÁS TITKAI

2009.04.19

Átdolgozva:2012 augusztus

Manapság a sikeres embereké a világ . Hogyan tudom önmagamat én is megvalósítani ?
Ha teljes életet akarunk élni ,a legfontosabb ,hogy pozitívan gondolkodjunk .Legalább annyira fontos ,hogy mindent kihozzunk magunkból ,mindent megtegyünk amire képesek vagyunk .Minden egészséges ember motivált az önérvényesítésre .Az ember egyénisége mindaz amit képes megtenni .Az emberi szükségleteknek több szintjét különböztetjük meg amiben a személyiségének a fejlődése ,kialakulása lépésről lépésre halad .
• Az első szintet a fiziológiai szükségletek (éhség ,szomjúság ,szexualitás ,fedezék stb.) jelentik .
• A következő lépés a biztonságérzet , a stabilitás ,a rend .Ezek az érzések alapvetően meghatározzák a világhoz való viszonyunkat .
• Ha ezek a szükségletek kielégülnek az ember tovább lép a következő szintre amely a szeretetet jelenti .Ez alatt azt értjük ,hogy képesek vagyunk szeretni és a szeretetet elfogadni .
• A következő lépés az önértékelés , az önbecsülés ennek tudatosítása és elfogadása .
• A képzeletbeli piramis csúcsán az önmegvalósításra érhetünk . Ami azt jelenti ,hogy az egyén minden tehetségét ,energiáját beveti az önmegvalósítása érdekében .
Szokásainkat ,lelkületünket ,ugyanúgy mint a fizikai testet ,kondicionálni kell ,hogy fit maradjon. Ez a folyamatos karbantartó edzés az alapja , meghatározója az önmegvalósító folyamatnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.